zondag 10 juli 2011

Niew gerecht en nieuwe taarten

Op woensdag 6 juli heb ik samen met Sylvana en Loes in de keuken gestaan om een paar overheerlijke taarten te bakken voor mijn stageplek. Ik zou namelijk vrijdag 8 juli de laatste dag maken en om hen te bedanken zouden wij voor hen bakken. Van te voren heb ik natuurlijk eerst uitgebreid voor ze gekookt. Ik heb voor hen saltimbocca, gebakken aardappeltjes vergezeld met een salade van perzik, mozarella en prosciutto gemaakt. Dit is zonder problemen gelukt en het smaakte heerlijk.

Hierna zijn wij aan de slag gegaan met de chocoladetaart van de vorige keer. Deze keer gingen wij hem dubbel maken, waarop we de twee taarten gingen stapelen. Zoals altijd was ik erg bang dat het ging mislukken en 's avonds laat leek het er ook op dat zodra ik hem zou stapelen hij doormidden zou breken. Helemaal in paniek dus. Toch heb ik het een nachtje laten staan. Het glazuur moest immers ook nog steviger worden. In de ochtend bleken mijn zorgen voor niks geweest en was het goed te stapelen.

Daarnaast hebben wij ook nog een aardbeien/frambozenkwarktaart gemaakt. Deze ging feilloos en in de ochtend heb ik hem nog gedecoreerd met overgebleven aardbeien, muntblaadjes en chocolaatjes.

Mijn collega's hebben zitten smullen en wij kregen een hele hoop complimentjes. Zelfs van de dieetende collega's die hem niet durfden te proberen, maar wel met smacht naar keken.

1 opmerking:

  1. Hoihoi,

    hierbij nog de foto van het nieuwe gerecht: http://i32.photobucket.com/albums/d18/Sylvana1987/P110706_191339.jpg

    Fijn dat hij toch nog goed te stapelen was en dat je collega's zo lekker hebben gesmuld van de taarten!

    Liefs,
    Syl

    BeantwoordenVerwijderen